С обувки за блус в Melon Livе Music Club

Блус Трафик се развилня на сцената в Melon Livе Music Club на 11 октомври 2014. Трафикантите за пореден път карат фенове и приятели да издевателстват над бармана до ранни зори.

Винаги сме се чудили защо бандата така често забива в клуб Мелон. В съзнанието ни изведнъж изплува идиома „Любопитството уби котката“. Успокояваме се обаче, че желанието да проверим тази работа едва ли ще е много опасно. Поне не толкова, колкото едно романтично преживяване през студентските години в старопрестолния град.

Това беше отдавна.

Хладно и мъгливо съботно утро ни маха вяло за довиждане.
Картини хвърчат отляво и дясно. Крайпътните дървета тананикат „Марихуана Буги“:

“ – Пътувайки до никъде не стигам, но пътят е по-важен, не целта…“

Слънцето ненадейно разбива минорното настроение на мозайка.

Велико Търново приветства подобаващо рокаджии и блусари.

Една гласовита китара с език на Ролинг Стоунс ни беше подшушнала инфо за хотел „Анхеа“. Фамилният хотел се намира на главната улица, точно срещу Melon Livе Music Club. Искаме спонтанно да се погъделичкаме с късмета, но по-натам… Цените и стаите са съвсем прилични. Персоналът е супер.

Още е икиндия и както се сещате замирисва на гроздова.
Локацията в този случай не е важна. След три минути ходене наляво целуваме първата приятелка за деня. Грозданка е красива само на обед. След втората е хубаво да се простите и да й кажете:

“ – Недей да плачеш мила, за теб е този блус.“

Любчо е шофьор на жълта кола. Грехота е да не се разгледа околността. Архитектурният резерват Арбанаси вече има към 16 хотела. Да броим ли резиденцията на бай Тошо. Младите да се запознаят с комунизма по наши земи, ако обичат. Впечатляващо грандиозна е кръчмата „Крепост Калоян“. Наред с „Хотел Механа Извора“, „Парк хотел Резиденс“ и „Парк-хотел Севастократор“ се наслаждаваме на скотското оснобаряване на българина на прилични цени. За сведение: има и порутени имоти, които се продават за влакови композиции от жълти стотинки.

Обещахме Ви да си говорим за късмет. В Арбанаси цари спокойствие, тишина и одухотвореност – манастир „Св. Николай Чудотворец“, църква „Рождество Христово“. На излизане от девически манастир „Св. Св. Петър и Павел“ ни спира един хипи-арт-човек. Без много думи се сдобиваме с малка сгъваема иконка и амулет за късмет. Този амулет се прояви за първи път след два дни. Без майтап.

Към 20:00 Блус Трафик правят саунд-чек лежерно – с биричка, водка, вода, Тера Флу…
Все пак трябва да се хапне. След десет минути ходене в посока Царевец стигаме „Малкия Интер“. Там Блус Трафик спи и яде. Забележително място. Има шатра и помещение на два етажа. Преди още да сме поръчали шефа поставя на масата към две кила домашно сирене от Кърнаре с чушки… за мезе.

Едва отлепяме, за да има блус за теб и блус за вас. Блус Трафик винаги забива кораво.

В „Melon“ има едно помещение, където отпразнуваме 15-ия рожден ден на първородната щерка на Порто. Благодарим на Стефан и Илка за шотовете и импровизираното парти. Стефан свири бас, Илка куфее и прави купон.
Не сме виждали скоро такова настроение в Пловдив и София.
Запознайте се с Деница и Петя, нашите Адреналинки..:) Няма да ни стигне времето да описваме колко са готини.

Яка музика, раздаване от Блус Трафик. Включи се Робърт от Шотландия и Милен…

“ – Свирнахме прилично, публиката беше супер, никой не хвана венерическа болест… Винаги се връщаме с удоволствие в клуб Мелон.“ – споделят Трафикантите.

Вечно ваш – бат Саш!

Снимки от Melon Livе Music Club на 11.10.2014

Invalid Displayed Gallery

Повече снимки на Blues Traffic от Melon Livе Music Club на 11.10.2014 има в албумa на Фейсбук страницата – Live at „Melon“ club 11.10.2014.

Вашият коментар