За нас

Групата Blues Тraffic е създадена през 1997 г. в град Пловдив. Първоначален състав:
  • Арам Татеосян – бас
  • Краси Табаков – соло китара
  • Николай Табаков – ударни
  • Божидар Банов – Порто – вокал, китара

Настоящ състав:

Стил

Стилът на групата Блус Трафик е ориентиран към електрическия блус и блус-рок.

Силното влияние на героите на тексаския блус и рок музиката на 70-те години се проявява в станалите запазена марка на бандата китарни импровизации и експресивна ритъм секция.

В репертоара са включени освен „задължителните“ кавър-версии, така и много авторски парчета, добре познати на почитателите на групата.

Към момента, бандата има реализирани два авторски студийни албума:

„Обувки за блус“ -2017
„Тя каза не“ – 2021

 

И малко история…

От 1998 г. до 2001 г.

Запомнящи са участия на Бургас Блус Фест през 1998 и естествено на последния фестивал през 1999 г., в който участвуваха и Blues Brothers.

Същата вечер „Трафикантите“ закриват феста със жесток сешън, с участието на страхотния музикант Влади Хармониката, който виртуозно се надсвирваше с Пера Джо от Sity Band.

Следват сесии на живо по Канал1 на БНТ – предаванията „Чай“ с участието на Евгени Дайнов и „Блус общество“ на Дечо Чипилов, предаването „Полет над нощта“ и др.

Концерт в mr.Punch излъчван по Канал3.

Коцерт за рождения ден на радио „Тангра“ предаван пряко по националния ефир, първото издание на фестивала „Spirit of Bourgas“…

От 2001 г. до 2008 г.

През 2001 г., първият басист на групата Арам Татеосян захвърля бас-китарата и заминава за Острова.

На негово място дърпа жиците Домби от пловдивския „Изолирбенд“, но след по-малко от година напуска заради ангажименти с триото „Люба, Домби и Ален“.

От 2002 г. до 2007 г. над инструмента неизменно се поти брилянтния пловдивски басист Христо Минчев ( Мирослав Турийски Трио, група Дартс ).

През 2005 г. Блус Трафик участвуват в записите на песните „Двама“ и „Закъсняла среща“, включени в албума на Вили Кавалджиев „The Best“.

В средата на 2007 г. Ицо напуска групата, като на негово място застъпва виртуоза на баса Кирил Кожушков ( OJ Band, Мастило ).
Поради претоварената си програма, през есента на 2007 Кирчо се оттегля.

На негово място помага екстравагантния китарист на „Динамитър Блус Бенд“ Карен, като на свой ред предава щафетата на опитния китарджия и майстор на баса Иван Пейчев, а в началото на 2008 на овакантеното от Иван място идва екс „Джанго Зе“ и настоящ научен работник Мирослав Данов – Мирон.

Въпреки персоналните промени Блус Трафик не прекъсват своята дейност. Продължават с ежегодните си концерти в Рила, организирани от фондация „Иара“, както и изданията на фестивала „Рок в Рила“ с участието на Вили Кавалджиев.

Реализират запис на сингъла „Сутрин“ в студио „Фактор“, излъчван по радио Тангра, Дарик Радио, TNN Radio, радио Експрес, програма Хоризонт на БНР, радио Мила Голд, Z ROCK и др.

През 2007 г. е заснет и клип към парчето „Сутрин“ в пловдивския клуб „Пъзел“.

От 2008 г. до 2012 г.

В края на 2012 година Краси Табаков напуска Блус Трафик.
На неговото място в началото на 2013 се включва Иван Пейчев – Ванката.

От 2013 г. до 2015 г.

През 2015 г. се правят записи на два нови сингъла на групата.

Парчето „Обувки за блус“ достига първо място в класацията на националната телевизия „Ново 10+2“ за месец юли.

Песента „Да ти разкажа за жените“ престоява три месеца в класацията на радио Тангра „Тангра Топ 40“, като достига за две седмици топ 3.

От 2016 г. до 2017 г.

В началото на 2017 г. на бас китарата отново се завръща Арам Татеосян.

През декември 2017 г. излезе и първият самостоятелен албум на Блус Трафик – „Обувки за блус“.

От 2017 г. до 2018 г.

Нови успехи за група Блус Трафик.

В началото на 2018 г. година песента „Деветчасов роб“ от албума „Обувки за блус“ оглавява класацията „Рейнарс рок трамплин“ на радио Z-rock.

„ГОЛЕМИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ ЗА 2018 СА ДВАМА! IVORY TWILIGHT и BLUES TRAFFIC спечелиха запис, микс и мастеринг на парче в Интелиджънт Мюзик Студио – София“
– източник: Ето кои са големите победители на финала на „Рейнарс Рок Трамплин“ 2018

Видеоклипът към песента „Признание“ е номер едно за месец март в музикалната класация на БНТ2 „Ново 10+2“.

През март 2018 излиза сингъла „Ела с мен“.

2021г.

Групата издава вторият си студиен албум „Тя каза не“

2022 – 2023 г.

Ново разместване на пластовете в групата. На бас китарата застъпва опитният музикант Валери Пастърмаджиев, а соло китарата на мястото на Иван Пейчев грабва Борис Георгиев – многообещаващ блус и рок талант.  Започва и студийна работ върху синглите „Градът и плъховете“, „Не пристъпвай“ и „Разговор със смъртта“

Продължаваме да продължаваме :-)